Gratis Demo
Gratis Demo
Terug naar alle blogs

Horeca Personeelstekort

Een hot item, iedere maand zien wij tientallen artikelen in de media verschijnen over het personeelstekort in de horeca. Deze maand sprong één artikel in het bijzonder ons in het oog.

Door Ruud Hontele
Geschreven op 21 september 2021

Extreme maatregelen

Toen wij de onderstaande kop op het Social Media kanaal van het Eindhovens Dagblad zagen leverde dat bij ons gemixte gevoelens op. Enerzijds geeft het aan hoe nijpend het personeelstekort in de horeca op dit moment daadwerkelijk is, en hoezeer ondernemers met de handen in het haar zitten. Van de andere kant geeft het aan dat oplossingen in de verkeerde hoek gezocht worden. Want waarom zoveel investeren in een korte termijn oplossing zoals een dure vakantie als lokkertje? Lees het volledige artikel

Woby pakt enkele oorzaken aan.

Wij claimen niet dat we het personeelstekort in de horeca op kunnen lossen. Maar onze slimme digitale oplossingen kunnen de moderne horeca ondernemer zeker een handje helpen.

Verlicht de werkdruk voor uw personeel

Werken in de horeca staat synoniem aan lange dagen en continu hollen om alles bij te kunnen houden. Voor uw bedienend personeel heeft Woby verschillende oplossingen om een deel van deze werkdruk (lees stress) weg te nemen. Bekijk bijvoorbeeld onze Bestel App, of Bestelzuil eens. Zo geeft u gasten de mogelijkheid om zelf een bestelling te doen. Dit in combinatie met naadloze integraties binnen uw huidige systemen draagt bij aan een prettige werkomgeving die als minder stressvol ervaren wordt.

Niet alleen voor bedienend personeel

Slimme digitale systemen zoals een Bestel App of Bestelzuil verlichten niet alleen de druk voor uw bedienend personeel. Ook in de keuken zal het personeel snel merken dat bestellingen overzichtelijker binnen komen. Ondernemers die al gebruik maken van onze systemen geven aan dat de doorlooptijden aanzienlijk korter geworden zijn.

Maak het af met een kassasysteem op maat

Woby biedt naast haar slimme digitale oplossingen ook eerlijk en professioneel advies over kassasystemen. Door onze jarenlange ervaring in de Horeca kunnen wij ook voor uw situatie het beste advies voor een kassasysteem geven. Goed geïntegreerde systemen in combinatie met slimme digitale oplossingen die bij deze tijd passen zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Dit is prettig voor u als ondernemer maar bovenal voor uw personeel. Zij zullen meer tijd overhouden om echt met gastvrijheid en kwaliteit bezig te zijn in plaats van rennen en lijstjes bijhouden, dat is toch waar het om draait in de “hospitality” branche?